ÜNNEPÉLYES KERETEK KÖZÖTT ADTÁK ÁT AZ ÚJ MÓRAHALMI KOLLÉGIUMOT

2023-11-24

Rólunk megjelentMórahalom új büszkesége

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön a mórahalmi Szilágyi Mihály Kollégiumot, melyről több hírportál is beszámolt.
A Bauszer Kft. kivitelezésében, 150 fő elhelyezését biztosító, három szintes intézménybe a Szegedi Szakképzési Centrum Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola tanulói nyerhettek felvételt, melyet szeptember elsejével már birtokba is vettek a diákok.
Az ünnepség szónokai mórahalmi csodának nevezték az új intézményt…Hivatalosan is átadták az új mórahalmi kollégiumot

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön a mórahalmi Szilágyi Mihály Kollégiumot, amelynek megépítésével a város történelmének egyik legnagyobb kormányzati beruházása fejeződött be. A 150 fő elhelyezését biztosító, három szintes intézménybe a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola tanulói nyerhettek felvételt. A kollégium létrejöttét az Innovációs és Technológiai Minisztérium – amelynek jogutódja a Kulturális és Innovációs Minisztérium – 2,5 milliárd Forinttal, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal 225 millió Forinttal támogatta. – számolt be a moranettv.hu hírportál.

A teljes cikk és további képek megtekinthetők a MORANETTV.HU oldalán: Hivatalosan is átadták az új mórahalmi kollégiumot

Hosszú munka eredménye

… Megírtuk, a város hosszú évek munkájával hozta létre 2018-ban azt a szakképző intézményt, ami azóta a térség egyik legkedveltebb középszintű oktatást biztosító iskolájává vált. A kollégium alapkövét 2021 októberében tették le a Kölcsey utcában, a korábban sportpályaként üzemelő területen. Megépítésével a város történelmének egyik legnagyobb kormányzati beruházása ért véget.

Nógrádi Zoltán polgármester köszöntőjében kisebbfajta csodának nevezte, hogy ennyi ember együttműködésével létrejöhetett egy mórahalmi csoda, egy iskola a határon. – számolt be a delmagyar.hu hírportál.

A teljes cikk és további képek megtekinthetők a DELMAGYAR.HU oldalán: Átadták a mórahalmi csodát – Galéria

Komoly összefogással jött létre ez a mórahalmi csoda

Két és fél milliárd forintos állami támogatással épülhetett meg “a mórahalmi csoda” (Fotó: SzegedMA)
Bár a diákok szeptemberben már birtokba vették, a hivatalos átadója csütörtökön volt a mórhalmi Szilágyi Mihály kollégiumnak. Az átadó ünnepségen Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármester kiemelte, hogy a város történelmének egyik legnagyobb kormányzati beruházása valósult meg, és komoly összefogással jött létre ez a mórahalmi csoda, egy iskola a határon.

„Valódi ünnep a városnak ennek az épületnek az átadója a város életében”

– mondta köszöntőjében a városvezető, aki azt is hozzátette, hogy örömmel autózik el nap, mint az épület előtt látva, hogy élet költözött a szobákba.

A teljes cikk és további képek megtekinthetők a SZEGEDMA.HU oldalán: Komoly összefogással jött létre ez a mórahalmi csoda