ENERGIAHATÉKONY HÁZ

Energiahatékony házZöldház, zöldotthon építés

A zöld épület többet jelent, mint egyszerű energiamegtakarítás.
A korszerű, energiahatékony házak egyszerre biztosítják a klímavédelmet, a kellemes hőérzetet, és az alacsony üzemeltetési költségeket.

Ezért optimális energiahatékonyságú és igényes építészeti kivitelezésű, intelligens megoldásokban nyújtunk teljes körű kivitelezési tanácsadást és megoldásokat megrendelőinknek.

A fő területek az energiahatékonyság jegyében

 az energiaveszteség csökkentése

a hatékony energiafelhasználás

a hatékony energiatermelésre

Sok esetben az energiatudatosság nem csak az új építésű épületek kivitelezésében, hanem a régi építésű épületek felújításának kivitelezésében is megvalósul. A régi épületek komplett felújításával is töredékére csökkenthetjük energiaszámláinkat.


Az alacsony energiafogyasztású épület ház jellemzői

az épületszerkezet fokozottan hőszigetelt (beleértve a nyílászárókat is),

megfelelő légtömörségű és

korszerű épületgépészettel rendelkezik (fűtési rendszer, gépi szellőztetés, stb…).

Mire érdemes odafigyelni az épületek hőszigetelésénél?

A kedvezőtlen tájolású épület és nyílászáró(k), bonyolult épület- és tetőforma negatívan befolyásolja házunk energiamérlegét. Vállalkozásunk már a tervezésnél is segítséget nyújt, tanácsadással és ügyfélközpontú kialakítással, mely a látvány mellett az energiatakarékos megoldásokra is figyelmet fordít.

Fontos elvárás a fokozott hőszigetelő hatás, a minimális hőveszteség, a hőhídmentesség és az épület légtömörsége. A hőhidakon nemcsak hőveszteséggel kell számolnunk, de előfordulásuk sokszor együtt jár a penészesedéssel, korhadással illetve egyéb épületkárokkal.