GENERÁLKIVITELEZÉS

Építőipari generálkivitelezésMagasépítés, mélyépítés

Vállalkozásunk elsőorban generálkivitelezői tevékenységet folytat, de amennyiben igény van rá, szerkezetépítési feladatokat is elvégzünk. Közintézmények mellett társasház építését, kivitelezését is vállaljuk. Célunk, hogy beruházása ne kerüljön több időbe és költségbe a tervezettnél és minőségileg is kifogástalan legyen.

A generálkivitelezés egy nagyon átfogó és összetett munkafolyamat, melyben a célunk a megrendelő igényeinek teljes mértékű teljesítése.

Amit vállalunk a generál kivitelezés keretében

Előzetes helyszíni felmérések

A projekt előkészítői munkafolyamatai: tervezés, szervezés, csoportok összeállítása

Engedélyek beszerzése

Helyes építési sorrend meghatározása (folyamattervezés- ütemtervek mentén történő munkavégzés)

Építési munkák teljeskörű elvégzése

Hatósági szabályok, egyeztetések elvégzése

Munkavédelmi szabályok betartása

E napló vezetése

Használatbavétellel kapcsolatos ügyintézés

Miért a vállalkozásunk?

30 éves tapasztalattal rendelkezünk

Stabil, tőkeerős vállalkozás hosszú évek óta fennálló alvállalkozói hálózattal

Saját személyi állomány a szakipari munkákra

Projektszemlélet, több évtizedes tapasztalttal működtetett folyamatok

Minden beruházáshoz hozzárendelt saját projektcsapat

Központi anyagbeszerzés a legkedvezőbb árak elérése érdekében

Stabil banki háttér

Mi a generálkivitelezés?

Generálkivitelezés

Szerb-Magyar Kultúrális Központ, Mórahalom

Sokan talán idegenkednek a generálkivitelezés fogalmától. Sokszor előfordul, hogy a megrendelő saját logisztikájában szeretné elvégezni a kivitelezést. Ennek nagy hátránya az alvállalkozók begyűjtése, megversenyeztetése, a munkafolyamatok összeszervezése. Ez sokszor időigényes, és a kivitelezés végén láthatóan jelentős többlet költséggel járó folyamat.

A generálkivitelezés során a megbízó vagy az ingatlantulajdonos szerződést köt a generálkivitelezővel, akit ezzel meghatalmaz a felújítás, építkezés elvégzésére, annak teljes körű kivitelezésére. A generál kivitelezővel történő együttműködés előnye, hogy ő végzi el az összes munkafolyamatot, vagyis lényegében a megbízónak nem kell különböző szakembereket kerítenie, legyen szó kőműves munkáról, hőszigetelésről, festésről, burkolásról vagy bármely szakmunkáról.

Milyen feladatokat vesz le a generálkivitelezés a válláról?

A generál kivitelezési feladat igen összetett, hiszen minden olyan felújítási vagy építkezési nehézséget vállal, amivel együtt a sok telefonálgatást, egyeztetést és a vele járó stresszt egyaránt levesz a megrendelő válláról!

A megbízónak csupán a kivitelezővel kell a kapcsolatot tartania, ezáltal megkíméli magát a sok idegeskedéstől. E mellett azonban a megrendelőnek minden jellegű munkafolyamatra rálátást ad, van lehetőség beleszólni a tervdokumentációba és gyakorlatilag az összes munkafolyamatba a kivitelezés teljes időtartama alatt.

Feladatai közé tartozik többek között az építési engedélyeztetések igénylése, az anyagok, építőanyagok beszerzése, a munkafolyamatok megtervezése és azok felügyelete, ezzel együtt a munkaerő és felszerelések megléte, továbbá a minőségi követelmények betartatása.

Ezen túl ott van még a személyzet irányítása, mérnöki tevékenység biztosítása, helyszíni felmérés, az ütemtervek nyomon követése, valamint egy szintén lényeges részlet, az építkezéssel keletkezett hulladékok kezelése (ártalmatlanítás, újrahasznosítás).