NÉGYCSOPORTOS BÖLCSŐDE ÉPÜL BÁCSALMÁSON

2024-03-17

Rólunk megjelentÚj bölcsőde építése Bácsalmáson

Bácsalmás település vezetői részéről a 2021-2027 közötti uniós fejlesztési időszakra vonatkozó beruházási elképzelések során fogalmazódott meg többek között, hogy szükséges lenne egy másik új korszerű bölcsőde is, hiszen a városban és a térségben a gyermekek száma ezt indokolttá teszi.
A tervek szerint az idei év végén átadhatják azt az ötvenhat férőhelyes, négycsoportos új bölcsődét, amely a Dózsa György utcában a református templom közelében épül.

Az új bölcsőde látványterve
Képek forrása: Bácsalmási Önkormányzat

A város vezetése, a helyi szakemberek és az intézményvezetők bevonásával döntött arról, hogy egy 56 férőhelyes, 4 csoport befogadására alkalmas bölcsőde építésére pályázatot nyújt be, amelyen a megvalósításhoz szükséges mintatervek közöl kiválasztották a legmegfelelőbbet. Az új bölcsőde helyének a Dózsa György úton, a református templom melletti üresen álló használaton kívüli önkormányzati terület egy részét jelöltek ki. A pályázaton a 780 millió forintos beruházáshoz 622 millió forintot nyert a város, a fennmaradó 158 millió forintot a kormány biztosítja hozzá. A közbeszerzési eljárás kihirdetése napokon belül várható, így még tavasszal elkezdődhet az építkezés – mondta el Németh Balázs polgármester.

Az új bölcsőde látványterve
Képek forrása: Bácsalmási Önkormányzat

Beszámolt arról is, hogy várhatóan még az idei év végéig elkészülhet az bölcsőde, ahol az önkormányzat a hatályos jogszabályok alapján, a jelenlegi igények ismeretében két tizenkét és két tizennégy fős csoportot működtet majd, biztosítva a 2 évnél fiatalabb gyermekek és a sajátos nevelési igényű gyermekek bölcsődei nevelését.

 

Forrás: www.baon.hu

A teljes cikk megtekinthető a BAON.HU oldalán: Új, négycsoportos bölcsőde épül Bácsalmáson