AKADÁLYMENTES A KÖZLEKEDÉS A KANDÓ KÁLMÁN TÉREN

2023-09-12

Rólunk megjelentDunaújvárosban, a Kandó Kálmán téri körforgalomnál újra megindult a közlekedés.

Az aszfaltozás, az útburkolati jelek felfestése is teljes egészében elkészült júliusban, augusztus első hetében már csak a térburkolat és a tereprendezés, valamint a táblák kihelyezése zajlott.
Ezek a munkálatok az autós közlekedést már nem befolyásolják, ez pedig azt jelenti, hogy az érintett szakasz újra teljes egészében a járműveké, hamarosan pedig az összes munka és a teljes beruházás lezárul.

Bár az építkezés teljes ideje hosszúnak tűnhetett, azonban a beruházás nem csupán a körforgók építéséről, hanem a környék közlekedésbiztonsági fejlesztéséről is szólt. Ez azt jelenti, hogy 451 méter kerékpárút, 735 méter járda – részben olyan szakaszon, ahol eddig nem is volt! – 5 új gyalogátkelő és buszmegálló is épült. Emellett a területen a teljes közmű hálózat is megújult, egyrészt a dunaújvárosiak szolgáltatásbiztonsága érdekében, másrészt hogy ne kelljen az új utat feltörni vezetékcsere miatt. Közel 1500 m vezetéket bontottak el, 350 köbméter földet emeltek ki, 3398,5 méter új kábelt helyeztek el, 336 méter csapadék csatornát építettek ki, ezzel biztosítva a közvilágítás, elektromos hálózatok, ivóvíz hálózat, távközlési hálózat és gáz hálózat védelmét.

A beruházás az autósok számára is biztonságosabb kifordulást biztosít a csatlakozó mellékutakról, a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak viszont óriási előrelépés, hiszen sokkal biztonságosabb közlekedést tesz lehetővé.
Forrás: Dunaújváros Önkormányzata hivatalos Facebook oldala