BAUSZER KFT. – GINOP 1.2.8

2020-11-06

PályázatGINOP-1.2.8-20-2020-02071

Uniós támogatásból frissítette gépparkját és tette energiatudatossá székhelyét a BAUSZER Kft. Mórahalmon

A BAUSZER Kft. 44 876 061 Ft uniós támogatást nyert el a „Termelékenységének növelése és technológiai megújulásának támogatása” című, GINOP-1.2.8-20-2020-02071 jelű támogatási pályázati kiíráson.  A beruházás keretében napelemes rendszer került kialakítása a vállalat székhelyén, továbbá a vállalat  gépparkja is megújult. Ezzel a beruházással nem csak a környezettudatos energiafelhasználás valósult meg, hanem az építőipari folyamatok segítése érdekében korszerű gépek megvásárlására is lehetőség nyílt.

A Bauszer Kft. a GINOP-1.2.8-20-2020-02071 azonosítószámú, „Termelékenységének növelése és technológiai megújulásának támogatása” elnevezésű projektje keretében az sikerült a napelemes rendszert bevezetni, továbbá az eszköz és gépparkot is fejleszteni.

A Bauszer Kft eddig nem használt egyáltalán megújuló energiát a költségei csökkentésére, ezért most a pályázat keretében egy 15 kWp kapacitású napelemes rendszert valósított meg, aminek a segítségével közel nullára szeretné csökkenteni az irodaház villamos energia fogyasztását, amivel a cég tervei szerint az ökölógiai lábnyomát is jelentősen tudja csökkenteni.

A pályázat irodai laptopok beszerzését is tartalmazta. Ez segíti elő a jelenleg folyó tevékenységek technológiai megújítását, és a bővülő létszám munkaeszközzel való ellátást. A hardver technológia rohamos fejlődése, ezáltal gyors avulása miatt elengedhetetlen a technológia időközönként való fejlesztése.

A JCB 4CX multifunkciós rakodó – és kotró gép, illetve a JCB CT160-80 ráülős úthengerrel nagyfokúan tudja a vállalkozás meglévő kapacitását bővíteni. A gépekkel különböző nagytömegű földmunkákat, rakodási munkákat, anyagmozgatási munkákat, és ásási munkákat tudnak elvégezni. A gépek kezelése humán kapacitást is igényel, így létszám bővítésre is lehetőséget teremt a pályázat.

A GENIE elektromos ollós emelővel az épületen belüli nagy magasságokban 3 méter felett lehet hatékonysággal dolgozni. A gép segítségével a 3 méter feletti légterekben különböző gépészeti – villanyszerelési – festési – kartonozási munkákat tudunk végezni. Beruházással újabb munkákat vállalása lesz lehetséges, ezzel segítve elő a meglévő létszám megtartását, illetve új létszám felvételét is eredményezni fogja.

A projekt megvalósítása akadálymentesen, a tervezett ütem szerint, 2021. október 22-ig lezajlott.