Cégtörténet

bauszer.hu | Cégtörténet

 

„Tisztességesnek lenni rossz üzlet. De van néhány őrült, kevesen, akik annak ellenére tisztességesek, hogy ezért társadalmi büntetés jár.”

/Popper Péter/

 

Bauszer Kft.

kivitelezési képességének bemutatása

 

A Bauszer Kft. 1989 óta a hazai és részben a külföldi építési piacon folyamatosan jelen-lévő, vasbeton munkákra szakosodott, de a déli régióban generál munkákat vállaló kivitelező cég, belföldi magánszemély tulajdonában és közvetlen mindennapos irányítása mellett.

Tevékenységünk kiterjed mind a magasépítésre, mind a mélyépítésre.

Kifejezett jártassággal rendelkezünk a vasbeton munkák kivitelezésében, olyan referenciákkal, mint

 • 10 éves folyamatos működés a német piacon /mintegy 35 építmény kivitelezése, köztük egy szálloda/,

 • belföldi részvétel:

  • logisztikai központ szerkezete,

  • szegedi szennyvízprogram műtárgyai,

  • szegedi szeméttelep műtárgyai,

  • gabonatároló csarnokok készítése /10db/,

  • speciális fürdő medencék kivitelezése,

  • mélygarázsok építése,

  • trágyatárolók létesítése,

  • ipari csarnokok generál kivitelezése,

  • ipari padlók készítése, 

  • Népfőiskola, mint kultúrális épület generál kivitelezése 

  • Sportcsarnok építése, stb.

A fenti építmények jórészt speciális körülmények között, fokozott gondossággal és minőségi követelmények mellett kerültek megvalósításra.

Generál kivitelezésünk során 2012-2016-os években átadásra került mintegy 11.000 m2 összterületű ipari csarnok, úgy mint: Gépjármű alkatrész üzlet és raktár Szegeden; Hűtőt, manipulálót, szociális helyiségeket és irodákat tartalmazó csarnoképület Ásotthalmon.

A Mórahalmon található ipari parkban a következő ipari épületek kivitelezését végeztük: Mórahalom Inkubátorház; Gépjármű javító csarnok és műhely; Acélszerkezet gyártó csarnoképület; Sírkő megmunkáló üzem; Meglévő fémmegmunkáló üzem bővítése; Ipari csarnoképület; Csomagolóanyag gyártó csarnoképület; Glett gyártó csarnoképület; Gépészeti szerelvény összeszerelő csarnoképület.

Ezek mellett elkészült Kisteleken és Balástyán egy-egy csarnok és irodaépület is, valamint Zsombó településen egy meglévő fólia gyártó csarnoképület átalakítását és bővítését végeztük el.

Szegeden és Mórahalmon a piaci lehetőségek függvényében, saját beruházásban vagy megrendelés alapján folyamatosan építünk társasházakat és családi házakat szerkezetkészen vagy kulcsrakészen. Szegeden 2004-ben közel 100 db lakást adtunk át. Mórahalmon 2007-ben saját beruházásban kiviteleztünk és értékesítettünk 26 db lakást kulcsrakészen. Mórahalmon a saját projektcégünknek fejeztünk be 35 db lakást kulcsrakész generál kivitelezéssel. 2017-ben Szegeden egy 14 lakást, 1 irodát és 11 garázst magába foglaló lakóépület kivitelezése fejeződött be és került átadásra. E mellett sportcsarnokok kivitelezésében is részt vettünk, mint pédául Mórahalmon a Molnár Franciska Judo csarnok. 

Egyedi épületet generál kivitelezését is vállaljuk, mint például Mórahamon a Szerb-magyar Kulturális központ (KOLO) vagy Lakitelken a Népfősikola székháza. Büszkék vagyunk, hogy egyedi építőipari megoldásokkal különleges épületek megalkozásában is részt tudunk vállalni. 

Mórahalmi projektjeink közül kiemelnénk:

- átadott:

Oktatás II. középfokú oktatási épület gyakorlati helyek kialakítása 528,57 m2 meglévő épület részbeni visszabontása majd bővítés és új építés. Ezzel szorosan összefügg az Oktatás III. épület kivitelezése, mely 1440,80 m2 –en  az elméleti oktatási helyszíneknek ad majd teret.

Molnár Franciska Judo Csarnok, mely 555m2 területen épült meg, melyből 260 m2 a tatamival borított küzdőtér. 

1596,15 m2 alapterületű 20 lakrészből és közösségi terekből álló Munkásszálló kivitelezése. Kézműves Sörök és Helyi termékek boltja 53,48 m2, Erdei iskola és Zöld Közösségi Ház komplex energetikai korszerűsítése, Bowling Klub kivitelezése 642,78 m2 és a tetőtér 213,49 m2.

-jelenleg futó: 

1596,15 m2 alapterületű 20 lakrészből és közösségi terekből álló Munkásszálló kivitelezése. Kézműves Sörök és Helyi termékek boltja 53,48 m2, Erdei iskola és Zöld Közösségi Ház komplex energetikai korszerűsítése, Bowling Klub kivitelezése 642,78 m2 és a tetőtér 213,49 m2.

2014. év végén átadásra került Mórahalom belterületén, egy 2330 m2 területű,
4 szintes, 28 szobás szálloda és wellness központ, melyet generál kivitelezőként valósítottunk meg.

Itt említhetjük meg, hogy generál kivitelezőként telepítettünk már 350kWp névleges összteljesítményű napelemes rendszert is.

Budapesten és környékén jelenleg futó, illetve befejezett projektjeink közül a következőket emelhetjük ki: Budapest, XIV. ker. négyszintes cca. nettó 980m2 hasznos alapterületű iroda- és lakóépület; Budapest XII. ker. ötszintes egylakásos, lifttel, úszómedencével rendelkező cca. nettó 700m2 hasznos alapterületű lakóépület kialakítása; Budapest XIV. ker. ötszintes hétlakásos cca. nettó 700m2 hasznos alapterületű lakóépület szerkezetkész állapotig történő kivitelezése.

Tevékenységünkön belül növekvő arányt képvisel a felújítások és karbantartások, illetve az ingatlanfenntartás és üzemeltetés aránya. Erőfeszítéseket teszünk az EU forrásokkal támogatott programokban való részvételre, generál munkák vállalására a déli régióban, országos jelenlétre a vasbeton munkák területén. Határozott célunk a vevőállományunk diverzifikálása a pénzügyi kockázatok csökkentése érdekében.

Különös jártassággal rendelkezünk az ország területén vagy külföldön bármely munka logisztikai feladatainak megszervezésében. Nagyobb léptékű kivitelezéseinket projekt cégen keresztül vagy projekt jelleggel szervezzük meg, mind a finanszírozás mind a szükséges anyagi és humán tényezők vonatkozásában. A nagyságrendnek megfelelő szabályozási és integrált irányítási valamint információs struktúra állandó fejlesztése a legfőbb feladatunk, tevékenységünk bővülésével pedig a holding struktúra irányába fejlesztjük cégcsoportunkat.

Rendelkezünk a létesítmények kivitelezéséhez szükséges saját és idegen kapacitásokkal, eszközökkel, pénzügyi és logisztikai képességekkel.

2017-ben az előző évekhez képest jelentős létszámbővítést hajtottunk végre a megnövekedett feladatok és munkák megfelelő minőségben történő elvégzése érdekében. A jelentős mértékű  munkavállalói létszám megnövekedése miatt az irodaházat is bővítettük újabb irodahelyiségek , tárgyalók kialakításával.

Kivitelezési tevékenységünket a Szegedtől és Mórahalomtól is 10 km-re Röszkén lévő 6000 m2-es telephelyünkön /1500m2 térbeton 650m2-es fedett csarnokkal/ végzett előkészítési munkával támogatjuk. 2011. év közepén vettük használatba a Mórahalmon megépült telephelyünket és ide helyeztük át a cég irányítási központját is. Saját tulajdonunkban van egy darab Kőnig toronydaru 25m-es gémmagassággal és gémkinyúlással, cca 2.000 m2 zsalukészlet, cca 2.000 m2 építési állvány, stb. Igény esetén a PERI cégtől bérelt fém zsalukészlettel dolgozunk. Rendelkezünk továbbá a mindennapos munkavégzéshez szükséges kisebb eszközökkel /kézi állványok, betonkeverők, kisgépek, 3 db monumentális téglavágógép, automata vashajlító gép 32mm átmérőig, vibrátorok, lapvibrátor, elektromos kézi szerszámok, stb./.

A koordinációm alatt működő létszám kb. 150 fő, amelyből 45 fő saját létszám.

Kialakult és jól működő anyagbeszállítói hálózattal rendelkezünk, tekintettel arra, hogy egyre növekvő mennyiségű anyagot vásárolunk évente. Nagy tételben vásárolunk betont országosan, kamionos tételben vásároljuk a betonvasat, amelyet részben saját magunk dolgozunk fel.

A nagy anyagforgalmazókkal vagy bizonyos esetekben a gyártókkal közvetlen állandó együttműködési szerződéssel rendelkezünk. Ezen kapcsolatok egyrészt pénzügyileg jól tervezhető hátteret jelentenek, valamint relatíve kedvező alacsony beszerzési árszínvonalat.

Minőségbiztosítási rendszerünk működtetésére „minőségbiztosítási felülvizsgáló és tanúsító”

képzettséggel rendelkező munkatársat alkalmazunk, illetve a szabványok elírásai szerint teszünk eleget mintavételi kötelezettségünknek és ilyen esetekben független minőségtanúsító laborok közreműködését vesszük igénybe. Nagy gondot fordítunk a beépítendő anyagok minőségi átvételére és ellenőrzésére. Ennek folyamatközi ellenőrzési lehetőségét közvetlenül is biztosítjuk megrendelőnknek is. Független auditor által auditált MSZ EN ISO 9001 és MSZ EN ISO 140001:2005 környezetközpontú minőségbiztosítási rendszert vezettünk be és ennek megfelelően működünk.

Munkavédelmi teendőinket képzett munkavédelmi megbízott látja el.

Megbízásainkat környezettudatos magatartással teljesítjük. Különös gondot fordítunk a keletkezendő hulladékok megtervezésére, nyilvántartására, elkülönített tárolására és szakszerű szállítására valamint elhelyezésére. Kiemelt figyelmet szentelünk az átvett építési terület növény és állatvilágának maximális megóvására, esetleges áttelepítésére vagy végső esetben a helyszínen vagy más területen történő pótlására. Megkülönböztetett figyelemmel kísérjük a területen esetlegesen előforduló régészeti leletek miatti vizsgálatok elvégeztetését vagy szükség esetén a folyamatos régészeti szakfelügyelet melletti munkavégzést.

Rendszeresen indulunk közbeszerzési pályázatokon, ismerjük ezek rendszerint támogatással is kombinált elszámolási rendszerét és dokumentációját.

Kiterjedt üzleti kapcsolatban az MKB Zrt. szegedi fiókjával állunk. Alapításunk, 1989.09.25. óta egyetlen banknál sem fordult elő sorbanállásunk.

Cégünk 2009.02.10. óta elsők között került fel az APEH „köztartozásmentes adózók adatbázisa” listájára.

Követeléseinket évek óta az EULER HERMES EUROPE S.A. hitelbiztosító cégcsoportja biztosítja.

A cég alapítása óta közgazdászként /saját könyvelőirodával rendelkezem és adótanácsadással is foglalkozom/ vezetem a céget mindennapos személyes közreműködésemmel és irányításommal.

A tulajdonos állandó személyes közreműködése rendkívül gyors ajánlatadást és végrehajtást valamint döntéshozatali rendszer működtetését teszi lehetővé. Tavalyi évben sikerült megvalósítanunk egy egységes vállalat irányítási rendszert uniós pályázat keretin belül.

A vállalkozás méreteinek növekedésével egyre nagyobb a szervezet információéhsége és egyre inkább elkerülhetetlen a szervezet információs és irányítási rendszerének fejlesztése.

A társaságunk neve, telefon- és faxszáma valamint a saját mobil számom az alapítás /1989/ óta nem változott.

 

Mórahalom, 2020.09.10

 

Laczkó József

tulajdonos/ügyvezető