Cégtörténet

bauszer.hu | Cégtörténet

 

A Bauszer Kft. 1989 óta a hazai és részben a külföldi építési piacon folyamatosan jelen-lévő, vasbeton munkákra szakosodott, de a déli régióban generál munkákat vállaló kivitelező cég, két belföldi magánszemély tulajdonában és közvetlen mindennapos irányítása mellett.

 

Tevékenységünk kiterjed mind a magasépítésre, mind a mélyépítésre.
Kifejezett jártassággal rendelkezünk a vasbeton munkák kivitelezésében, olyan referenciákkal, mint
 • - 10 éves folyamatos működés a német piacon /mintegy 35 építmény kivitelezése, köztük egy szálloda/,
 • - belföldi részvétel logisztikai központ szerkezete,
 • - szegedi szennyvízprogram műtárgyai,
 • - szegedi szeméttelep műtárgyai,
 • - gabonatároló csarnokok készítése /10db/,
 • - speciális fürdő medencék kivitelezése,
 • - mélygarázsok építése,
 • - trágyatárolók létesítése,
 • - ipari csarnokok alapozása,
 • - ipari padlók készítése,
 • - energiatakarékos épületek tervezése és kivitelezése.

A fenti építmények jórészt speciális körülmények között, fokozott gondossággal és minőségi követelmények mellett kerültek megvalósításra.

 

Szegeden és Mórahalmon a piaci lehetőségek függvényében, saját beruházásban vagy megrendelés alapján folyamatosan építünk társasházakat és családi házakat szerkezetkészen vagy kulcsrakészen. Szegeden 2004-ben közel 100 db lakást adtunk át. Mórahalmon 2007-ben saját beruházásban kiviteleztünk és értékesítettünk 26 db lakást kulcsrakészen. Mórahalmon a saját projektcégünknek fejeztünk be 35 db lakást kulcsrakész generál kivitelezéssel.

 

Évente 2-3 családi házat építünk egyre magasabb minőségi elvárások, növekvő arányú gépészeti és környezettudatos, energiatakarékos megoldások alkalmazásával.

 

Tevékenységünkön belül növekvő arányt képvisel a felújítások és karbantartások, illetve az ingatlanfenntartás és üzemeltetés aránya. Erőfeszítéseket teszünk az EU forrásokkal támogatott programokban való részvételre, generál munkák vállalására a déli régióban, országos jelenlétre a vasbeton munkák területén. Határozott célunk a vevőállományunk diverzifikálása a pénzügyi kockázatok csökkentése érdekében.

 

Különös jártassággal rendelkezünk az ország területén vagy külföldön bármely munka logisztikai feladatainak megszervezésében. Nagyobb léptékű kivitelezéseinket projekt cégen keresztül vagy projekt jelleggel szervezzük meg, mind a finanszírozás mind a szükséges anyagi és humán tényezők vonatkozásában. A nagyságrendnek megfelelő szabályozási és integrált irányítási valamint információs struktúra állandó fejlesztése a legfőbb feladatunk, tevékenységünk bővülésével pedig a holding struktúra irányába fejlesztjük cégcsoportunkat.

 

Rendelkezünk a létesítmények kivitelezéséhez szükséges saját és idegen kapacitásokkal, eszközökkel, pénzügyi és logisztikai képességekkel.

 

Kivitelezési tevékenységünket a Szegedtől és Mórahalomtól is 10 km-re Röszkén lévő 6000 m2-es telephelyünkön /1500m2 térbeton 650m2-es fedett csarnokkal/ végzett előkészítési munkával támogatjuk. 2011. év közepén vettük használatba a Mórahalmon megépült telephelyünket és ide helyeztük át a cég irányítási központját is. Saját tulajdonunkban van egy darab Kőnig toronydaru 25m-es gémmagassággal és gémkinyúlással, cca 2.000 m2 zsalukészlet, cca 2.000 m2 építési állvány, stb. Igény esetén a PERI cégtől bérelt fém zsalukészlettel dolgozunk. Rendelkezünk továbbá a mindennapos munkavégzéshez szükséges kisebb eszközökkel /kézi állványok, betonkeverők, kisgépek, 3 db monumentális téglavágógép, automata vashajlító gép 32mm átmérőig, vibrátorok, lapvibrátor, elektromos kézi szerszámok, stb./.

 

A koordinációnk alatt működő létszám kb. 150 fő, amelyből 19-35 fő saját létszám.
Kialakult és jól működő anyagbeszállítói hálózattal rendelkezünk, tekintettel arra, hogy egyre növekvő mennyiségű anyagot vásárolunk évente. Nagy tételben vásárolunk betont országosan, kamionos tételben vásároljuk a betonvasat, amelyet részben saját magunk dolgozunk fel.
A nagy anyagforgalmazókkal vagy bizonyos esetekben a gyártókkal közvetlen állandó együttműködési szerződéssel rendelkezünk. Ezen kapcsolatok egyrészt pénzügyileg jól tervezhető hátteret jelentenek, valamint relatíve kedvező alacsony beszerzési árszínvonalat.
Rendszeresen indulunk közbeszerzési pályázatokon, ismerjük ezek rendszerint támogatással is kombinált elszámolási rendszerét és dokumentációját.

 

Kiterjedt üzleti kapcsolatban az MKB Zrt. szegedi fiókjával állunk. Alapításunk, 1989.09.25. óta egyetlen banknál sem fordult elő sorbanállásunk.

 

Cégünk 2009.02.10. óta elsők között került fel az APEH „köztartozásmentes adózók adatbázisa” listájára.

 

Követeléseinket évek óta az EULER HERMES EUROPE S.A. hitelbiztosító cégcsoportja biztosítja.

 

A cég alapítása óta közgazdászként /saját könyvelőirodával rendelkezem és adótanácsadással is foglalkozom/ vezetem a céget mindennapos személyes közreműködésemmel és irányításommal.

 

Társam perfekt német nyelvtudással és 15 éves német, összességében 40 éves tapasztalattal a cég műszaki irányítását tartja kézben.

 

A tulajdonosok állandó személyes közreműködése rendkívül gyors ajánlatadást és végrehajtást valamint döntéshozatali rendszer működtetését teszi lehetővé. A jelenleg hiányzó illetve nem magas fokon álló szoftver és hardver támogatottságunkat a tulajdonosok személyi képességei pótolják, illetve hidalják át. A vállalkozás méreteinek növekedésével egyre nagyobb a szervezet információéhsége és egyre inkább elkerülhetetlen a szervezet információs és irányítási rendszerének fejlesztése.

 

A társaságunk neve, telefon- és faxszáma valamint a saját mobil számom az alapítás /1989/ óta nem változott.

 

Laczkó József
tulajdonos/ügyvezető