Aktuális

bauszer.hu | Aktuális

Aktuális híreink

Megjelent: 2020.09.10

Forrás: https://www.delmagyar.hu/kozelet/helyi-kozelet/atadtak-a-dzsudocsarnokot-6804893/

Átadták Mórahalom új sportlétesítményét, az egykori cselgáncsosról, Molnár Franciskáról elnevezett dzsúdócsarnokot. A generél kivitelező a Bauszer Kft volt.

2020.09.01

Találja meg álmai lakását Mórahalom szívében. 

Kulcsrakész lakások építése kezdődik 2020. decemberében, melyek várható átadása 2021 év vége.

Érdeklődni az ingatlan@bauszer.hu címen illetve a 06205566769-es telefonszámon.

Az értékesítés megkezdődött, de maradjon le róla!

 

 

ÚJ TÁRSASHÁZ ÉPÍTÉSE INDUL MÓRAHALMON

Lakás, apartman leköthető, eladó 

Megjelent: 2020.07.29

 

Megszépítik a mórahalmi templomot

Megjelent: 2020.06.03

Forrás: https://www.delmagyar.hu/kozelet/helyi-kozelet/megszepitik-a-morahalmi-templomot-6500439/

 

A mórahalmi Szent László király plébánia több felújításon esett már át az elmúlt években, de a munkálatok még nem értek véget.

A mórahalmi Szent László király plébánia felújítási munkálatai során eddig már elkészültek az alászigetelési munkálatokkal, a tetőszerkezet felújításával és az ereszcsatorna cseréjével. Idén a templom homlokzatának felújítása a cél. – 120 éves a templomunk – mutatta Joó Balázs plébános a Szent László király templomot, amelyet most állványok vesznek körül és amelyen ismét munkások dolgoznak.

A szájhagyomány szerint az egyik juhász vᬬrakozás közben a domb tetejébe szúrta pásztorbotját, és azt jövendölte a többieknek: „Möglássátok ide éccő még templomot építenek!” A jóslat 1892. május 16-án valósággá vált, felépült, és megalakult a város kihelyezett polgári intézménye, és felavatták a dombon épült kápolnát.

A templom alapkövét 1903 májusában Jászai Géza tette le. – 1992-ben Fudala István plébánossága alatt külső felújítás, majd 2002-ben elődöm, Soós Dénes atya idején szintén külső felújítás történt, de sajnos mostanra a torony körül omlik a vakolat, fel is ázott az épület, ami most érett meg arra, hogy újrafessük. Az önkormányzat nyert a felújításra 16 millió forintot, az egyházközség ezt 6 millióval egészítené ki, ehhez várjuk a hívek segítségét, így jön ki a felújításhoz szükséges 22 millió forint. Elkezdtek adakozni, érkeznek felajánlások, de az elején vagyunk még – magyarázta a plébános. A május közepén kezdődött munkálatok befejezését július közepére tervezik. – 13 éve vagyok itt plébános, egy hosszú folyamat eredménye a mostani felújítás – tette hozzá Joó Balázs.

 

Mórahalom újabb jelentős sportlétesítménnyel gyarapszik, dzsúdóközpont épül a városban.

Megjelent: 2019.12.18

Forrás: https://www.delmagyar.hu/kozelet/helyi-kozelet/dzsudokozpont-epul-morahalmon-4814211/

 

A mórahalmi önkormányzat a Magyar Judo Szövetséggel közös célt fogalmazott meg, amikor nemcsak helyi, térségi igényeket kiszolgáló, de nemzetközi színtéren is jelentős csarnok építését határozta el. A dzsúdóközpont alapkövét a közelmúltban helyezték el ünnepélyes keretek közt.

Simon Csaba, a Magyar Judo Szövetség szervezési igazgatója az ünnepségen elmondta, ahogyan a fővárosban, úgy vidéken is igyekeznek a gyermekekkel mind szélesebb körben megismertetni ezt a sportágat. Az ország déli régiójában kevés olyan egyesület van, mely olyan kimagasló eredményeket tudott elérni, mint a mórahalmi, ezért természetes, hogy a város számíthat a szövetség támogatására. A Mórahalmi Judo Egyesület jelenleg 4 csoportban 72 fővel tartja edzéseit az óvodás korú gyermekektől a felnőtt korosztályig.

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere kiemelte annak a közösségnek az erejét is, akik közé a gyerekek szerveződnek. Megköszönte nekik segítséget, hiszen az ő munkájuk nélkül nem születhetett volna meg a központ ötlete.

Az épület 555 négyzetméteres, amelyben tatamival borított küzdőtér és konditerem kap helyet a kiszolgáló helyiségekkel együtt. A beruházás költsége 226 millió forint, melyből 196 milliót a Magyar Judo Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyújt, Mórahalom önkormányzata 30 millióval járult hozzá a beruházáshoz. A kivitelezési munkálatok megkezdődtek, várhatóan 2020 augusztusában fejeződnek be.